Niestety, nikt nie powie Ci czym jest FluxBB - musisz go poznać sam!
Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
Witam wszystkich chętnych na wyjazd do Austrii, w związku z dużym zainteresowaniem wyjazdem, żeby nie pisać z każdym z osobna z kilkoma osobami na forach, z kilkoma whatsapp i sms-y, założyłem nowe forum i temat w którym będziemy opisywać przygotowania do wyjazdu. Proszę abyście się rejestrowali najlepiej tymi samymi nickami co na forum e-gory.pl
LISTA OSÓB:
1 Darek - Opole
2 Paweł - Dzierżoniów
3 Radek - Krosno
4 Andrzej - Krosno
5
FINANSE:
W związku z dużą ilością chętnych gwarancją miejsca i wyjazdu jest wpłata zaliczki do 10-06-2019 na wynajem auta w kwocie 100zł
na konto:
68 1140 2004 0000 3302 5246 8652 Dariusz Szczepański MBank
w tytule proszę wpisać imię i nazwisko oraz miasto i numer waszego telefonu
zaliczka nie jest zwracana po 7czerwca gdy ktoś sam rezygnuje, w przypadku odwołania całego wyjazdu robię zwrot na Wasze konta.
ja ponoszę koszty na samym początku wynajmując auto i chcę uniknąć sytuacji wycofywania się z wyjazdu na kilka dni lub godzin przed odjazdem, w przypadku gdy zaliczek będzie 4-5 (do 10czerwca) jedziemy autem 5osobowym (o miejscu decyduje kolejność wpłat).
Na parkingu pod CH Europa w Gliwicach robimy zrzutkę do koperty na koszty podróży(max do 350zł/os.) w zależności od ilości osób i jakim autem jedziemy, dokładnie podam po 10 czerwca, po powrocie to co zostanie dzielimy przez uczestników.
Ubezpieczenie każdy wykupuje we własnym zakresie, sprawdzałem w PZU, ubezpieczenie na 3dni 21-23czerwca PZU WOJAŻER EUROPA kosztuje 57zł, cel podróży: turystyka, sporty wysokiego ryzyka,
Koszty leczenia i assistance(w tym pokrycie kosztów akcji ratunkowej w górach) 300 000zł
NNW świadczenie z tytułu śmierci i trwałego uszczerbku na zdrowiu 100 000zł
OC zakres podstawowy i mienie najmowane 200 000zł
150zł dodatkowe ubezpieczenie asistance do samochodu
1100zł paliwo maksymalnie
55zł winieta 10 dniowa Czechy
41zł (9,2E)winieta 10 dniowa Austria
251zł (57E) droga wysokoalpejska Grossglockner - bilet 30dniowy - dojazd na parking razem z opłatą za parkowanie i opłatą za zjazd
~220zł (50E)mogą dojść jeszcze opłąty za tunele i niektóre autostrady w Austrii ekstra płatne
teraz trochę przyjemniejszych rzeczy
PLAN:
Czwartek
Auto wypożyczam w okolicy Opola w środę wieczorem,
4:30 mogę kogoś zabrać z Opola
5:40 dworzec główny PKP Gliwice - osoby które przyjadą pociągiem proszę o informacje(jak najszybciej) o której godzinie macie planowany przyjazd i na bieżąco info o opóźnieniach
6:00 zbieramy się pod CH Europa Centralna, Pszczyńska 315, 44-100 Gliwice
7:00 wyjazd w stronę granicy
17:00 planowany przyjazd do Kals-Matrei, 9971 Lienz, Austria
18:00 dojazd na parking wysokogórski
nocleg na parkingu w namiotach lub wejście i rozbicie się przy szlaku prowadzącym do pierwszego schroniska jest duża polana
Piątek
5:00 wyruszamy z parkingu w góry
- Lucknerhutte (2241 m n.p.m.)
- Studlhutte (2801 m n.p.m.) otwarte od 14-06-2019
- lodowiec
- schronisko Erzherzog-Johann-Hutte (3450 m) otwarte od 15-06-2019
- grań
- szczyt Grossglockner
nocleg w drodze powrotnej w namiotach
sobota
dzień zapasowy w razie niepogody, przedłużonego marszu i innych komplikacji
niedziela
powrót
proszę pisać kto dysponuje namiotami i jakimi?
kto posiada liny?
Jeżeli o czymś zapomniałem, macie jakieś jeszcze przydatne informacje, pytania proszę pisać w odpowiedziach
Ja mam namiot 3osobowy (3sezonowy)
Cześć. Fajna inicjatywa z tym forum
Z mojej strony pytanie, czy nie uważacie ze lepiej wchodzić dwa dni (przy założeniu dobrej pogody, gdzie nie musielibyśmy pędzić by załapać się na okno) ?
Mniejsze skutki choroby wysokościowej i większa przyjemność ze szczytu jeżeli będziemy iść dwa dni pełni sił niż jeden wyczerpani na szczycie
Mam dwa namioty. Jeden dwu i jeden jednoosobowy.
Ostatnio edytowany przez Kurson (2019-05-25 14:44:05)
Wiem ze da się zrobić Grossa w jeden dzień ale i tak prędkość będzie zależeć od kondycji uczestników , pogody, korków na linach poreczowych, ilości i długości odpoczynkow, dlatego mamy w zapasie sobotę i niedzielę
Pojawiła się też propozycja wyjazdu w środę wieczorem, może być to lepsza opcja dla osób dojezdzajacych pociągami, jakie jest Wasze zdanie?
Przypominam o wpłatach, w przypadku gdy będą tylko 3 jedziemy moim busem 3osobowym.
Czy ktoś może dysponuje autem 5os. w dobrym stanie technicznym i w miarę nowym z klimatyzacją?
Ostateczna lista uczestników:
LISTA OSÓB:
1 Darek - Opole
2 Paweł - Dzierżoniów
3 Radek - Krosno
4 Andrzej - Krosno
5
Jedziemy samochodem 5osobowym, jeśli ktoś z zainteresowanych kto się zapowiadał a nie potwierdził i nie dokonał wpłaty chce jechać to proszę o kontakt ze mną.
Strony: 1